Monday, September 26, 2016

Πότε Είναι Η Κατάλληλη Στιγμή Να Επιλέξετε Την Φθηνότερη Ασφάλεια Αυτοκινήτου Της Αγοράς;

Φθηνότερη Ασφάλεια Αυτοκινήτου
Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό μηνιαίο έξοδο. Η τιμή της είναι προσαρμόσιμη όμως. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει ένα ελάχιστο απαιτούμενο ποσό για την ασφάλεια αυτοκινήτου, το οποίο είναι πολύ πιο φθηνό από την επιλογή της «πλήρους κάλυψης» ασφάλειας αυτοκινήτου.

Αν έχετε αισθανθεί ποτέ πιεσμένοι λόγω των μηνιαίων λογαριασμών της ασφάλειας αυτοκινήτου σας, τότε έχετε ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρετε μία φθηνότερη, βασική κάλυψη.

Υπάρχει επίσης η αντίθετη κατάσταση όπου μπορεί να έχετε επιλέξει την ελάχιστη ασφάλεια, αλλά δεν αισθάνεστε επαρκώς καλυμμένοι. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής του ελαχίστου.

Πότε μπορείτε να επιλέξετε την ελάχιστη ασφάλιση αυτοκινήτου


Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που μπορούν να τη γλυτώσουν οδηγώντας με μια φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου. Είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μεγαλύτερη κάλυψη. Η πλήρης κάλυψη είναι πολύ ακριβή, και η υποχρεωτική της φύση πρέπει να την κάνει ένα από τα πρώτα έξοδα που πρέπει να κοπούν ώστε να μπορούν να πληρωθούν τα υποχρεωτικά έξοδα.


Δεν πρέπει να οδηγείτε ποτέ ανασφάλιστοι ωστόσο, καθώς οι ποινές αυτού μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από το να έχετε να πληρώσετε κάθε μήνα.

Η δεύτερη ομάδα ανθρώπων που μπορούν να τη γλυτώσουν έχοντας την ελάχιστη, είναι άνθρωποι με καλή ασφάλεια υγείας. Στην περίπτωση που τραυματιστείτε σε ένα ατύχημα, και δεν έχετε ασφάλεια προσωπικής προστασίας τραυματισμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ασφάλεια υγείας σας για να καλύψετε τους ιατρικούς λογαριασμούς.

Υπάρχουν κομμάτια της κάλυψης ωστόσο, που δεν θα έχετε με ένα πρόγραμμα ασφάλειας υγείας.

Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου αν έχετε αυτοκίνητο χαμηλής αξίας. Όταν επιλέγετε την ελάχιστη, στερείστε την κάλυψη σύγκρουσης και την πλήρη κάλυψη, που καλύπτουν τη ζημιά του οχήματος. Αν το αυτοκίνητό σας αξίζει λιγότερο από μερικές χιλιάδες ευρώ, μπορείτε να κάντε μια τέτοια επιλογή.

Πρέπει απλώς να σιγουρευτείτε ότι η φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου που θα επιλέξετε και η ασφάλεια υγείας μαζί, θα είναι ικανές να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, που μπορεί να φτάσουν πάνω από €10.000.

Πότε δεν πρέπει να επιλέγετε την φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου


Αυτοκίνητο υψηλής αξίας
Άνθρωποι που οδηγούν άλλους, έχουν αυτοκίνητο υψηλής αξίας ή ανήκουν σε υψηλή εισοδηματική τάξη πρέπει να επιλέγουν υψηλότερα όρια και/ή πλήρης κάλυψη. Αν οδηγείτε με άλλους επιβάτες συχνά, όπως στην κοινή χρήση αυτοκινήτων, ίσως θέλετε να σκεφτείτε υψηλότερα όρια, καθώς και ΠΠΤ αν δεν είστε σε μία χώρα που θεωρείται υποχρεωτική.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι σε ένα ατύχημα, τόσο υψηλότερο θα είναι το ιατρικό κόστος. Αν τα όριά σας είναι χαμηλά, μπορεί να μην υπάρχει αρκετή κάλυψη για να αποζημιώσετε όλους όσους ήταν στο ατύχημα. Αυτό μας φέρνει στην επόμενη ομάδα ανθρώπων, άτομα υψηλής εισοδηματικής τάξης.

Αν τα όριά σας είναι χαμηλά, και κάποιος σας ζητήσει ένα υψηλότερο ποσό για αποζημίωση, μπορούν να κάνουν μήνυση ενάντια στην ακίνητη περιουσία σας για να πάρουν αυτά τα χρήματα. Αν έχετε χρήματα αποταμιευμένα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό λογαριασμό αποταμίευσης, ή ακόμα και τα μελλοντικά σας κέρδη, ένας ενάγων μπορεί να κάνει μήνυση ενάντια αυτής της περιουσίας για να πληρώσει για τις ζημιές που υπέστη σε ένα ατύχημα που προκαλέσατε.

Υπάρχει ένας αιώνιος κανόνας στην ασφάλεια αυτοκινήτου: 

Να έχετε αρκετά για να καλύψετε την καθαρή θέση σας. Αν μετά από χρέη αυτός ο αριθμός είναι €50.000, τότε χρειάζεστε προστασία αξίας €50.000, αν αυτός ο αριθμός είναι €300.000, τότε χρειάζεστε προστασία αξίας €300.000.

Αν έχετε αυτοκίνητο υψηλής αξίας, πρέπει να έχετε πλήρη κάλυψη σύγκρουσης


Τα πολύτιμα αυτοκίνητα θα κοστίσουν πολύ για να επισκευαστούν, και θα κοστίσουν πολύ περισσότερο για να αντικατασταθούν αν είναι τελείως κατεστραμμένα ή αν κλαπούν. Χωρίς αυτές τις δύο καλύψεις, θα πρέπει να πληρώσετε αυτό τον λογαριασμό από την τσέπη σας. Η σύγκρουση και η πλήρης συνήθως διπλασιάζουν τον μηνιαίο λογαριασμό σας, αλλά μπορεί να αξίζει αν έχετε αυτοκίνητο υψηλής αξίας.

1 comment:

  1. πολύ ωραίο το άρθρο! Ειδικά στο σημείο που λέτε πότε να μην διαλέγουμε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου!

    ReplyDelete